СВАЛЕТЕ ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА С ТЕЗИ ДОМАШНИ СРЕДСТВА

Podagrazone

Повишените нива на пикочната киселина /хиперурикемията/ са основната причина за подаграта.

Хиперурикемията се причинява от излишък на пикочна киселина в кръвта поради повишено производство на пикочна киселина и/или нарушена бъбречна екскреция на урат, което е често срещан и изключително болезнен възпалителен артрит . Освен това е независим рисков фактор за коронарна болест на сърцето, хипертония, диабет и други заболявания.

Понастоящем има много лекарства, използвани в клиничното лечение за понижаване на пикочната киселина, но има много странични ефекти, като главоболие, алергии, обриви, повишена аминотрансфераза, нефрит и други нежелани реакции, противопоказания за пациенти с бъбречна дисфункция. Необходимо е засегнатите да намерят и алтернативни начини за справяне с проблема, тъй като неглижирането му води до сериозни здравословни състояния и обща увреда на целия организъм.

Представяме Ви 10 препоръки на американското дружество срещу подагра, чрез които може да поддържате нормални нива на пикочна киселина. Те са лесни за изпълнение и гарантират предотвратяване на пристъпите в бъдеще.

  1. Пийте много течности

Добрата бъбречна функция е от решаващо значение за премахване на излишната пикочна киселина от тялото. Когато приемате достатъчно вода и неподсладени течности се поддържат бъбречните функции и по този начин се контролират нивата на пикочна киселина.

2. Използвайте ябълков оцет

Съществуват данни, че ябълковят оцет действа благоприятно при подагра и може да намали нивата на пикочна киселина в телото. Това се свързва главно с алкализиране на урината и оттам по-лесно преобразуване на пикочната киселина във водоразтворимо съединение, което по-бързо да премине през бъбреците.

3. Добавете 2 лимона към водата си

Лимоновият сок стимулира образуването на калциев карбонат от панкреаса и по този начин също алкализира кръвта и урината и по този начин неутрализират киселините, включително и пикочната киселина. След проведено пилотно 6 седмично проучване върху 75 лица, които са изпивали 2 лимона дневно, разтворени в 2 литра вода, се наблюдава статическо повишаване на pH на средата, а също така и понижаване на серумният креатинин и нивата на пикочната киселина.

 

 

4. Приемайте концентриран сок от черешиекстракт от череша Подагразон

Екстрактът от череша ефективно намалява високите нива на пикочната киселина в кръвта, предотвратявайки отлагането на нейните кристали около ставите. Притежава също мощно антиоксидантно действие и доставя на организма изобилие от антоцианини, флавоноиди и обезболяващи съставки, които успешно действат срещу възпалението и сковаността при подагра.

 

 

5. Включете коприва е менюто си   

Има безброй ползи от употребата на коприва, но тази срещу подаграта е една от най-важните. Копривата действа по няколко механизма – от една страна потиска ксантин оксидазата, която превръща пурините в пикочна киселина, а от друга страна влия върху транспортирането на пикочната киселина и извеждането и вън от организма. Екстракт от коприва може да се приема и профилактично за предотвратяване на хиперурикемия, и като средство за намаляване на пикочната киселина.

Следва продължение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *