5 съвета за здрав сън

Сънят играе важна роля за нормалното ежедневие на човека. За съжаление в днешни дни безсънието е широко разпространено, като все по-млади хора започват да заспиват трудно и да спят неспокойно. Според теориите, това се дължи най-вече на забързания начин на живот, несигурността, финансовите проблеми и прекомерния стрес, на който сме изложени. Качественият сън оказва благоприятно въздействие на поведението, нервната система и имунитета и е от изключително значение за цялостното ни физическо и психическо състояние. Ето защо трябва да се погрижим да спим добре всеки ден!

 

Предлагаме ви нашите 5 съвета за здрав сън:

  1. Изградете си режим – опитайте се да заспивате в точно определен час. Създайте рутина – например: взимане на душ и миене на зъби, лягане. Така ще привикнете по-лесно към заспиването по часовник.
  2. Поддържайте подходяща атмосфера в стаята – оптималната температура в помещението за спане е 19-20 градуса. Ако температурата е по-ниска или по-висока, това води до безпокойство и неспокоен сън. Най-добре се спи на тъмно, затова загасете лампите, изключете телевизора и всички уреди, излъчващи светлина. Направете леглото удобно за сън, спалното бельо и пижамата трябва да са от подходяща материя и да са комфортни.
  3. Избягвайте физическа и емоционална превъзбуда преди сън – почетете книга, вместо да гледате в телефон, таблет или телевизор преди лягане. Избягвайте и прекалената физическа активност вечер.
  4. Хранете се правилно – избягвайте хранене непосредствено преди сън. Не приемайте напитки, съдържащи кофеин. Внимавайте с големината на порциите – не трябва да се преяжда, тъй като това ще доведе до тежест в стомаха и трудно заспиване.
  5. Приемайте хранителни добавки за сън – натурални продукти с мелатонин и билкови екстракти, свалящи нервното напрежение са чудесен избор за всеки с лош сън.

 Едни от най-добрите продукти за качествен сън в България за Мелатонин Експрес и Релаксзон.

„Мелатонин Експрес“ е хранителна добавка, съдържаща 30 таблетки с експресно усвояване. Продуктът атакува проблема с недоспиването от всички страни, като не само повлиява безсънието, но и изкоренява причините за неговата поява (като тревожност, стрес, нервна възбуда и др.). И всичко това, благодарение на тези безценни 4 натурални съставки: Мелатонин, Л-тирозин, Пасифлора и Маточина.

 

 

„Релаксзон“ вода за сън е иновативен продукт под формата на разтвор, който ускорява заспиването и предотвратява събужданията през нощта. Съдържа висококачествени натурални суровини, които благоприятстват отпускането и бързото заспиване по изцяло естествен и физиологичен начин: Мелатонин, Гама-аминомаслена киселина и Магнезий. „Релаксзон“ сваля нервното напрежение и повлиява благоприятно релаксацията и нощния покой! „Релаксзон“  връща сутрешната усмивка и вие отново сте в кондиция за предизвикателствата на новия ден!

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *