Глицин – безценен за човешкото здраве

Ако имате лош сън, събуждате се подпухнали, кожата ви е суха, през целия ден ви липсва мотивация и нямате настроение, може би се нуждаете от помощ и допълнителен прием на Глицин. Наскоро на пазара излезе иновативната хранителна добавка Vitamineo, съдържаща достатъчно за организма количество Глицин.

Глицин е една от аминокиселините, структурираща телата ни, която буквално е отговорна за всичко

Освен, че има изключително важна роля за добрия сън, енергията, настроението и нормалната работа на цялата нервна система, тази незаменима аминокиселина участва в производството на така необходимия за костите, ставите, косата, ноктите и кожата Колаген. Освен това изгражда мускулите, подпомага за намаляване на възпалението и съдейства за доброто храносмилане. Впечатляващо, нали? Но здравословните ползи от Глицина не свършват дотук, защото той също така защитава сърцето и черния дроб и може да предпази от диабет тип II. Въвеждането на повече от аминокиселината в ежедневието би било в подкрепа на доброто здраве и нормалната функция на всички системи в човешкия организъм. Ето ползите, които Глицинът предоставя за нас:

Глицинът участва в изграждането на Колаген

Глицинът помага за формирането на структурата на Колагена, който е основен протеин на съединителната тъкан и съставлява нашите кости, стави, мускули, нокти, кожа и коса. С напредването на възрастта телата ни нямат същия добър капацитет, като преди и не могат да произвеждат достатъчно количество от протеина, затова кожата се състарява и набръчква, косата се начупва и накъсва, мускулите отслабват, ноктите стават чупливи и започват болезнени дегенеративни процеси в ставите. Увеличавайки нивата на Глицин в тялото, ще се увеличи и способността на организма да произвежда Колаген.  

Тази аминокиселина подпомага съня и настроението

Сънят е здраве и ни дава енергия за целия ден, но за съжаление много хора водят неравна битка с безсънието – заспиват трудно, често се будят през нощта, имат неспокоен сън и/или се събуждат прекалено рано. Това води след себе си редица неприятни симптоми като: хронична умора, раздразнителност, трудна концентрация, неработоспособност и дори наддаване на тегло. Доказано Глицинът подпомага съня, зарежда с енергия, подобрява мозъчните функции, концентрацията и настроението.  

Глицинът е важен е за храносмилането

Със стомашно-чревни проблеми буквално се е сблъсквал всеки човек-газове, подут стомах, запек, диария, болки и тежест в коремната област. Най-често в основата на всички тях стои лошото храносмилане и неправилното усвояване на хранителните вещества. Тук Глицинът отново е на фокус, защото помага и на храносмилателния тракт. Той стимулира производството на стомашна киселина, с което се улеснява разграждането на храната и доброто ѝ усвояване. Също така успокоява лигавицата на червата и може да намали възпалението.  

Той е основен компонент в антиоксидантната защита

Глутатионът е главният антиоксидант в човешкия организъм, а за неговото естествено производство е нужен Глицин. Глутатионът ни предпазва от вредното влияние на свободните радикали и опасният оксидативен стрес, който може да увреди и убие клетките.  

Полезен е за сърцето и черния дроб

По-високите нива на Глицин в кръвта допринасят за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и инфаркти. Аминокиселината оказва влияние и на кръвното налягане, като при високи стойности, съдейства за неговото понижаване. Антиоксидантните свойства пък подкрепят черния дроб и го защитават от вредните токсини.   

Глицинът контролира метаболитните процеси и нивата на кръвна захар

Установено е, че хората с по-високи стойности на Глицин имат добри нива на холестерол и кръвна захар. При тях има по-малка вероятност да се натрупат мазнини в кръвта, с което се предотвратява опасното им отлагатне по стените на кръвоносните съдове и около органите. Глицинът се свързва и с метаболитния синдром и диабет тип II. Има насърчаващи проучвания, че допълнителният прием на Глицин може да  подобри секрецията на нсулин и последващото му усвояване от клетките.   Всички тези многобройни здравословни ползи правят Глицина един наистина незаменим компонент, от който зависи доброто здравословно състояние на всеки човек.   Глицинът е незаменима част и от новaта хранителна добавка Vitamineo, която съдържа най-важните за човешкия организъм витамини и минерали. С богатия си състав от цели 19 природни компонента,  Vitamineo насърчава имунитета и осигурява мощна цялостна подкрепа както на физическото, така и на психическото здраве. Приемайте по 1 капсула Vitamineo сутрин, обед и вечер, за да заредите тялото си с ценни мултивитамини и минерали за добра имунна защита, енергия, тонус и нормална функция на всички системи в организма. Добавените Глицин и Канела допълват здравословните ползи и правят „Витаминео“ един наистина незаменим натурален продукт за всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *