НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ПРОБЛЕМИТЕ С ОЧИТЕ!

Според Световната здравна организация (СЗО) над 2,2 милиарда души имат увреждане на зрението или слепота, като почти половината от случаите е могло да бъдат предотвратени. Над 1 милиард души по света живеят с различна степен на увреда на очите, защото не са получили необходимите грижи за състояния като късогледство, далекогледство, глаукома и катаракта.

За съжаление очните болести и увреждането на зрението са широко разпространени и в България, и също толкова често остават нелекувани. Причините за това са много: финансови затруднения, неглижиране на проблема, нередовни посещения при офталмолог, трудности при получаването на направление от личния лекар, липса на очни специалисти в населеното място и т.н. Недопустимо е при толкова развита медицина, да има хора, които не получават навременна здравна грижа, при положение, че състоянието би могло да бъде овладяно още в начален етап. Статистиката показва, че уврежданията на очния апарат са много по-често срещани и с по-голяма тежест при възрастните хора;  хората, живеещи в селските райони и тези с ниски доходи. Най-често срещаните оплаквания са: замъглено зрение; наличие на тъмни петна в зрителното поле; двойно виждане, усещане за сухота, необичайна чувствителност към светлина; парене и дразнене в очите; затруднено фокусиране на близки или далечни предмети; поява на проблясъци или светкавици; проблем с адаптирането в тъмни помещения и при слаба светлина; болки в очите; главоболие, намалено периферно зрение. Някои от тези оплаквания могат да се дължат просто на умора, недоспиване или прекарани дълги часове, пред телевизора, таблета, компютъра или телефона. Но много вероятно е проблемите да са по-задълбочени и да се касае за сериозна очна болест като: глаукома, макулна дегенерация, катаракта (перде на окото), диабетна ретинопатия и др. Тези заболявания на очния апарат могат да доведат до сериозно увреждане на зрението и дори до пълна слепота. Затова всеки един симптом, свързан със зрението не бива да бъде подцденяван. Рутинните прегледи и подхранването на зрителния апарат с необходимите за нормалното му функциониране хранителни вещества, са ключови за доброто очно здраве! Тъй като с храната, която консумираме днес трудно можем да си набавим достатъчно количество витамини и антиоксиданти, препоръчително е тези ценни вещества да бъдат приемани под формата на хранителна добавка. Една от най-добрите добавки за очно здраве на българския пазар е „Визиозон“. 100% природният състав на „Визиозон“ действа в цели 3 направления:
  1. Защитава и подхранва клетките на ретината и макулата.
Доказано е, че картеноидите Лутеин и Зеаксантин, които са главни компоненти в състава на „Визиозон“,  могат да намалят риска от дегенерация на макулата и развитие на катаракта. Тези ценни вещества имат специфични биологични функции, които помагат за защита срещу увреждането на очите. Лутеинът и Зеаксантинът, натрупвайки се в клетките подпомагат имунната функция и  предпазват ретината от високо енергийна синя светлина.
  1. Обезврежда свободните радикали и предпазва от оксидативен стрес.
Витамините А и Е, съдържащи се във „Визиозон“ са изключително важни за зрението, защото са мощни антиоксиданти, които обезвреждат свободните радикали-основните виновници за увреждането и загиването на клетките в очите. Освен това те защитават роговиците и подпомагат растежа и деленето на клетките, с което играят главна роля за тяхното регенериране.
  1. Подпомага кръвоснабдяването на очите.
Екстрактите от Гинко билоба и Зелен чай, освен със силните си антиоксидантни свойства, помагат на зрението и с това, че съдействат за добрата циркулация на кръвта, което е от изключително значение за нормалното функциониране на очния апарат. Ценните билки имат положителен ефект и за намаляване на увреждането на ретината от зрителни заболявания и намаляват вредното въздействие на UV светлината.   Само една капсула „Визиозон“ дневно-за здрави очи и добро зрение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *