Летният сезон изобилства от случаи на стомашно-чревни инфекции и последствията след тях: диария, повръщане, болки и подуване на корема, отпадналост и още много неприятни симптоми. Не са рядкост и случаите, когато високите температури не само ни карат да се потим повече, но и дехидратират организма, което от своя страна причинавя запек.
Как можем да се предпазим от тези неприятни храносмилателни смущения?
- Избягвайте да си взимате кафе от улични кафеавтомати, където няма яснота колко време е преседяла водата.
- Ако не сте сигурни в качеството на питейната вода, по-добре консумирайте бутилирана изворна или минерална вода. Често, особено по морето, се случва водата от чешмата да не се понася добре от всички.
- Бъдете мнителни към всички храни, които се предлагат на открито и особено към млечно-майонезените сосове, които ако не се държат на хладно, са опасни за здравето.
- Увеличете приема на фибри: пълнозърнести храни, зеленчуци, бобови растения и плодове, които ще подпомогнат работата на храносмилателния тракт.
- Ограничете мазните храни, защото действат неблагоприятно на храносмилателния процес в горещините.
- Измивайте старателно всички плодове и зеленчуци преди консумация.
- Вземете „Гастрозон“ и се насладете на прекрасна лятна ваканция, без стомашни проблеми. Съдържащите се в Gastro Zone ® стандартизирани растителни екстракти от Копър, Мента, Ким, Джинджифил и Анасон съдействат за стомашен комфорт и подпомагат за неутрализиране на болката, подуването и киселините в стомаха. Добавените храносмилателни ензими подпомагат смилането и по-доброто усвояване на хранителните вещества от организма.