7 СЪВЕТА ЗА ЛЯТО БЕЗ СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ПРОБЛЕМИ

Летният сезон изобилства от случаи на стомашно-чревни инфекции и последствията след тях: диария, повръщане, болки и подуване на корема, отпадналост и още много неприятни симптоми. Не са рядкост и случаите, когато високите температури не само ни карат да се потим повече, но и дехидратират организма, което от своя страна причинавя запек.

Как можем да се предпазим от тези неприятни храносмилателни смущения?

 

  1. Избягвайте да си взимате кафе от улични кафеавтомати, където няма яснота колко време е преседяла водата.
  2. Ако не сте сигурни в качеството на питейната вода, по-добре консумирайте бутилирана изворна или минерална вода. Често, особено по морето, се случва водата от чешмата да не се понася добре от всички.
  3. Бъдете мнителни към всички храни, които се предлагат на открито и особено към млечно-майонезените сосове, които ако не се държат на хладно, са опасни за здравето.
  4. Увеличете приема на фибри: пълнозърнести храни, зеленчуци, бобови растения и плодове, които ще подпомогнат работата на храносмилателния тракт.
  5. Ограничете мазните храни, защото действат неблагоприятно на храносмилателния процес в горещините.
  6. Измивайте старателно всички плодове и зеленчуци преди консумация.
  7. Вземете „Гастрозон“ и се насладете на прекрасна лятна ваканция, без стомашни проблеми. Съдържащите се в Gastro Zone ® стандартизирани растителни екстракти от Копър, Мента, Ким, Джинджифил и Анасон съдействат за стомашен комфорт и подпомагат за неутрализиране на болката, подуването и киселините в стомаха. Добавените храносмилателни ензими подпомагат смилането и по-доброто усвояване на хранителните вещества от организма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *