5 невероятни ползи за костите и ставите от употребата на Колаген

Често можем да срещнем информация, че Колагенът е извор на здраве и младост. И това е самата истина, защото Колагенът е градивният елемент, който свързва всички части в тялото. Този така ценен протеин има важна роля за имунитета, здравето на стомашно-чревния тракт, кръвоносните съдове, косата, кожата, ноктите, но може би най-съществено значение има за състоянието на костите и ставите. За съжаление естествените процеси, които съпътстват остаряването водят до драстично намаляване на производството на Колаген, което неминуемо води до проблеми с костно-ставния апарат и най-вече до така болезненото износване на ставните хрущяли. За радост, този дефицит до голяма степен може да бъде наваксан с допълнителният прием на Колаген, като добавка. Не чакайте да ви заболи, за да се подложите на няколкомесечна колагенова терапия! Още след 40-годишна възраст е добре човек да започне да приема допълнително Колаген, за да се погрижи за бъдещото здраве на костите и ставите.

Ето какви ползи носи приемът на Колаген:

1. Осигурява еластичност. Като основна конструктивна част на човешкия организъм, Колагенът има решаваща роля за осигуряване на здравината и еластичността на съединителната тъкан. Това гарантира доброто здраве на връзките и сухожилята.

2. Стимулира растежа на клетките в хрущяла. Хрущялът е съставен от здрава, ударопоглъщаща тъкан, която омекотява натиска върху костите при движение. С течение на времето хрущялът се износва поради стареене и повтарящи се движения. В резултат на това сухожилията и връзките се разтягат, а костите се трият една в друга, причинявайки болка и скованост. Колагенът е главният елемент, от който зависи растежа на хрущялната тъкан и който помага да се противодейства на тези разуршителни процеси в ставите. Освен това може успешно да повлиява възпалението и болката.

3. Поддържа структурата на костите и предпазва от остеопороза. Костите ни се състоят основно от Колаген, който им придава структурата и ги поддържа здрави. Колкото повече остаряваме, толкова по-малко Колаген имаме в тялото си и съответно по-малко костна маса. Приемането на добавки с Колаген може да помогне за поддържане на здрава костна маса и предотврятаване на остеопороза.

4. Подобрява мускулната маса. Колагенът помага за увеличаване на мускулната маса и сила. До 10% от мускулната тъкан в човешкото тяло се състои от Колаген, който помага на мускулите да бъдат здрави и да работят както трябва.

5. Поддържа слабите стави. Колагенът е главният компонент, който подкрепя и съдейства за добрата подвижност на ставите, гъвкавостта и комфорта. Приемът на добавки с Колаген е особено полезен за тези, които изпитват болка и дискомфорт в ставите. Също така е препоръчителна и за активно спортуващите, които трябва да поддържат и защитават ставите си. За да има ефект една терапия с Колаген, е важно в какви количества се приема той. И тук с пълна сила важи максимата „колкото повече, толкова повече“. Ето защо най-добрият колагенов продукт на българския пазар е хранителната добавка F14+, която влива в тялото цели 14 000 mg висококачествен течен Колаген с всяка една доза. Добавените Цинк, Глюкозамин и Витамин D3 засилват действието на продукта и даряват ставите със здраве и дълголетие.

2 thoughts on “5 невероятни ползи за костите и ставите от употребата на Колаген

  1. Хранителна добавка says:

    В дневна доза F14+ се съдържат 5 µg витамин D3. Ние няма как да знаем в тези 20 капки, които приемате, какво е съдържанието на витамин D. Най-правилно е да попитате лекуващия лекар, който Ви ги е предписал дали може да съвместявате двата продукта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *