КОЛАГЕНЪТ Е НАЙ-ЗДРАВОТО ЛЕПИЛО ЗА СТАВИТЕ

Колагенът е основна протеинова молекула, която играе важна роля в структурата и функциите на човешкото тяло. Той е най-разпространеният белтък в организма, като съставлява около 30 % от сухото му тегло. Колагенът се намира в кожата, съединителната тъкан, сухожилията, костите и хрущялите и е отговорен за придаването на здравина и еластичност на тези телесни структури. Когато нещо не е наред с колагена, това може да доведе до различни здравословни състояния и заболявания.

Колагенът е съществена част от човешкото тяло и често е наричан „цимент“, който държи всичко на мястото си. Колагенът е изключително важен компонент на нашето здраве, тъй като определя структурата и целостта на много различни части на тялото и тъкани.

В човешкото тяло колагенът се съдържа в кожата, съединителната тъкан, сухожилията, костите и хрущялите. Този протеин е отговорен за осигуряването на структурата и здравината на тези тъкани, поради което колагенът е толкова важен за цялостното ни здраве и благополучие. Този белтък също така помага на тялото ни да се възстановява и ремонтира след претърпяно нараняване. Значението на колагена за здравето не може да бъде надценено.

Освен че осигурява структурата и здравината на различните части на тялото ни, колагенът играе роля и в производството на нови клетки. Като спомага за регенерацията на клетките, колагенът може да помогне за намаляване на признаците на стареене, както и за възстановяване и заздравяване на увредената кожа. Колагенът може също така да спомогне за увеличаване на производството на колаген в организма.

Колагенът, основен структурен протеин в човешкото тяло, се произвежда предимно от мезенхимни клетки и техните производни. Фибробластите, остеобластите, одонтобластите, хондробластите и циментобластите са основните производители на колаген, но други типове клетки, като епителни, ендотелни и мускулни клетки, също са в състояние да синтезират колаген.

Синтезът му започва в ендоплазмения ретикулум на клетката, където молекулярните компоненти се сглобяват и се изпращат за по-нататъшни модификации. След това крайният продукт се освобождава през клетъчната мембрана. Производството му зависи от възрастта и от много други фактори на външната среда.
В допълнение към структурната си роля колагенът участва и в клетъчната сигнализация, имунния отговор и клетъчната адхезия.

Това го прави важен компонент на извънклетъчната матрица, която представлява мрежа от протеини и молекули, спомагаща за поддържането на физическата структура на тъканите и органите.

С напредването на възрастта способността на организма да произвежда колаген естествено намалява. Това води до появата на бръчки и други признаци на стареене. Приемането на добавки с колаген или използването на продукти за локално приложение, които съдържат колаген, може да помогне за попълване на нивата на колаген и намаляване на признаците на стареене.

Течната формула на “F14+” съдърща внушителните 14 000 mg висококачествен хидролизиран телешки колаген, който се абсорбира от организма бързо, не натоварва стомаха и осигурява максимална усвояемост и скоростно транспортиране на активните съставки. Така до тъканите и засегнатите от дегенеративните изменения участъци в най-кратък срок достигат ценни вещества, който навлизайки в структурните влакна, дълбоко подхранват и подпомагат както силата и еластичността на ставните връзки, така и здравината на костите. Освен така важният за цялото тяло колаген, в състава на течното бижу „Ф14+“ се съдържат още:

Глюкозамин

Глюкозаминът е вещество, което естествено присъства в човешкия организъм. Той е отговорен за образуването на хрущялите, сухожилията и синовиалната течност, и е от изключително значение за гъвкавостта на ставите. Както и при Колагена, с възрастта нивата на Глюкозамин в тялото спадат, което провокира постепенни и постоянни разрушителни процеси в ставната капсула. Тъй като с  храната не може да се набави необходимото количетсво Глюкозамин, приемът му като добавка е препоръчителен за всички над 50-годишна възраст. „F14+ гарантира цели 200 mg Глюкозамин дневно, само с приема на 1 саше.

Цинк

Цинкът е основен минерал, който изпълнява жизненоважни функции в човешкия организъм. Той е необходим за нормалния растеж на скелетните и костните клетки, и е от съществено значение за структурата и здравето на ставите. Проучвания разкриват, че Цинкът може да съдейства за забавяне и дори предотвратяване прогресията на свързаните с възрастта тежки дегенеративни заболявания на костите и ставите. Този положителен ефект се дължи на силните антиоксидантни свойства на минерала, който защитава ставните хондроцити от опостушителния оксидативен стрес, причинен от Остеоартрита. Прецезирана доза Цинк е вложена в течната формула на „F14+“ за най-добра протекция.

Витамин D3

D3 е витамин от решаващо значение не само за силата на имунитета, но и за здравето на целия опорно-двигателен апарат. При недостиг костите отслабват и омекват, затова не случайно на всички новородени се прилага терапия с Витамин D, като превенция срещу рахит. Възрастните често пренебрегват важността на витамина, но и те също като бебетата, трябва да се пазаят от дефицит, за да се защитят от костни заболявания като Остеомалация и Остеопороза. Витамин D е не по-малко ценен и за мускулните и ставните функции, ето защо е незаменим компонент в мощната формула на “F14+”.

 Едно течно саше е достатъчно да покрие дневните нужди на организма и да осигури подкрепа за имунната система, костите и ставите.

Опаковка F14+” съдържа 30 бр. течни сашета, които са с приятен цитрусов вкус и са достатъчни за 1 месец. Приемат се директно или разтворени във вода.

 

Поръчай тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *