Телешки колаген бори остеопорозата

Колагенът е белтък в най-голямо количество при животните. Той е основният белтък на съединителната тъкан. Има влакнеста структура, здрав и не разтеглив и е главен компонент на хрущялите, сухожилията и ставните връзки и основен белтъчен компонент на костите и зъбите. Усвояемостта на колагена зависи от пептидните му връзки. Колкото по-къси са те, толкова по-лесно се усвоява от организма.

Телешкият колаген в придукта „F14+“се получава чрез метод на хидролиза, който скъсява естествено дългите пептидни връзки и помага суровината да се усвои бързо и лесно от организма.

Както стареенето, така и неправилното хранене могат да повлияят на нивото на колаген в тялото. Тези промени не са забележими в ранните етапи от живота, но стават очевидни в зрялата фаза, в която приемът на храна не отговаря толкова ефективно на препоръчаните изисквания по отношение на енергия и макро- и микроелементи. Също така, на този етап шансовете за развитие на заболявания на костите и ставите, са по-високи. Остеопорозата представлява заболяване на скелета с многофакторна причина, което се характеризира с намалена костна маса и влошаване на анатомичната и структурна цялост на костите, което води до повишена костна чупливост и податливост към фрактури. Най-засегнатата от остеопорозата група са по-възрастните жени, чието намалено производство на естроген след менопаузата, ускорява загубата на костна маса. Сред ставните заболявания, остеоартритът е най-разпространеното и се развива бавно в продължение на десетилетия, като се проявява в епизоди на болка и в крайна сметка се стига до загуба на ставната функция. Редица проучвания показват, че промените в костите могат да инициират или да повлияят на разграждането на хрущяла. Въпреки многото усилия, досега няма лечение за остеоартритът и наличните лечения, както фармакологични, така и нетрадиционни, действат само за намаляване на симптомите, особено болката, възпалението и обездвижването. Колагеновият хидролизат е признат за безопасна храна с минимални неблагоприятни ефекти, чийто аминокиселинен състав осигурява повишени нива на глицин и пролин, които се натрупват при правилно усвояване, предимно в хрущяла.

Резултатите, докладвани от пручвания излизат със заключения, че ежедневната консумация на хидролизиран колаген предпазва от загуба на хрущял и стимулира производството на протеогликан от хондроцитите в увредените стави.

Броят на ставните хондроцити също се увеличава при приемане на хидролизиран колаген. Като цяло, резултатите от проучванията предполагат, че хидролизиран колаген е с хондропротективно и противовъзпалително действие при посттравматичен остеоартрит. Оралният прием на биоактивни колагенови пептиди, води до значимо намаляване на болката в ставите, свързана с движение и при млади активни хора, страдащи от дискомфорт в колянната става.

Да, именно Колагенът е от изключителна важност за здравето на костите. Той представлява 1/3 от структурата им и е много по-значим за тяхното здраве, отколкото калция.

Биоактивните колагенови пептиди в хранителната добавка F14+ са разработени да проникват в костните тъкани и да подпомага образуването на костен матрикс – тъканта, която придава здравина и гъвкавост на костите. F14+е в удобна течна форма, която гарантира максимална бионаличност и ефектът от употребата му се усеща още от втората седмица. Приемът на иновативната хранителна добавка помага за увеличаване на изграждащите кости клетки (остеобласти) и намаляване на клетките за разграждане на костите (остеокласти). Той също така помага за изграждането на структурата на костната матрица, която е частично образувана от колаген. Добре е да знаете, че F14+  може да се приема заедно с всяко предписано лекарство и няма странични ефекти. Това носи пълно спокойствие особено на възрастните хора, приемащи обикновено по една шепа хапчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *