АЛЕРДЕП® КАПКИ ЗА ОЧИ

20.40лв.

(1 клиентски отзив)
16 потребителя разглеждат този продукт в момента.

Медицинско изделие при алергичен риноконюнктивит и дискомфорт в очите

10 стерилни еднодозови флакона х 0.5 ml

За облекчаване и противодействие на временното усещане за дискомфорт в очите (зачервяване, сухота), следствие на риноконюнктивит, при зрителен стрес (след дълго шофиране, четене, работа с компютър и т.н.), при употреба на контактни лещи.

Доставка с ЕКОНТ
- до офис 6 лв
- до адрес 8 лв.
- безплатна доставка над 100 лв.

ALLERDEP® GOCCE OCULARI са капки за очи и представляват стерилен разтвор, с физиологично рН и висока биосъвместимост, без консерванти, на базата на хиалуронова киселина и сух екстракт от перила. Хиалуроновата киселина е полизахариден полимер с висока биосъвместимост, с голяма способност да задържа вода. Благодарение на своите мукоадхезивни свойства, тя остава в окото за дълго време, подобрявайки смазването, благодарение на своите високо-еластични свойства. Екстрактът от перила съдържа полифеноли, които инхибират действието на свободните радикали, упражнявайки антиоксидантна активност.

АЛЕРДЕП® КАПКИ ЗА ОЧИ имат антиоксидантно, овлажняващо и успокояващо действие, благодарение на лекия си вискозитет. Капките действат като смазка на очите и благоприятстват премахването на досадните частици (алергени, прах и др.)  чрез мигане. Полезни за употреба и при алергичен риноконюнктивит. Благоприятстват възстановяването на нормалните нива на слъзна течност и имат антиоксидантно и освежаващо действие. Подходящи за облекчаване и противодействие на временното усещане за дискомфорт в очите (зачервяване, сухота), предизвикано от неблагоприятни екологични и климатични условия, като:

 • Лошо време и условия на околната среда (климатик, сух климат,много горещо време, вятър, дим, замърсяване на възхуда, алергени);
 • Зрителен стрес (умора след шофиране или четене дълго време, продължителна употреба на компютри/ таблети или прекомерно излагане на светлина);
 • продължителна или прекомерна употреба на контактни лещи.

АЛЕРДЕП® КАПКИ ЗА ОЧИ са подходящи за честа и продължителна употреба, както и в комбинация с контактни лещи, за да се улесни приложението им и да се направи употребата им по-удобна.

Натриева сол на хиалуронова киселина 0,25%, сух екстракт от перила (титриран в полифеноли 2,5%) 0,1%, натриев хлорид, безводен двуосновен натриев фосфат, моноосновен натриев фосфат монохидрат, пречистена вода.

Не използвайте този продукт в случай на известна несъвместимост дори и с един от неговите компоненти.

Препоръчителната доза при възрастни и деца над 3 години е 2-3 капки във всяко око, 2-3 пъти дневно или според съвета на Вашия лекар.

Използвайте АЛЕРДЕП® КАПКИ ЗА ОЧИ преди да поставите контактните лещи, за да улесните тази операция. Нанясайте продукта, докато носите контактните лещи, за да облекчите сухотата в очите. АЛЕРДЕП® КАПКИ ЗА ОЧИ са подходящи за честа и продължителна употреба.

Преди да отворите флакона, измийте внимателно ръцете си. По време на приложението не докосвайте очите или други повърхности с върха на флакона.

След отваряне на еднодозовия флакон, го затваряйте с капчката след всяко приложение. Използвайте оставащия разтвор в рамките на следващите  12 часа.

Продуктът е медицинско изделие за очна употреба, което не изисква лекарско предписание. За пълна ефективност използвайте продукта според указанията:

Инструкции:

 1. Отворете алуминиевото пликче.
 2. Вземете един флакон от комплекта от 5 флакона.
 3. Натиснете леко флакона, за да капнете 2-3 капки във всяко око.
 4. След приложението затворете флакона незабавно и използвайте останалия разтвор до следващите 12 часа.
 5. Съхранявайте неизползваните флакони в алуминиевото пликче.
 6. Съдържанието на един флакин е само за един пациент.

 

Предупреждения: да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина и слънчеви лъчи при температура под 25°C. Да се пази от деца. Еднодозовите флакони трябва да се съхраняват в защитна опаковка, защитени от светлина и топлина. Веднъж отворен, еднодозовият флакон може да се затвори със съответната капачка, като се използва останалият разтвор в рамките на 12 часа след първото отваряне не флакона.

Този продукт е само за офталмологична употреба. Не използвайте продукта, ако алуминиевата опаковка е повредена или флаконите са с нарушена цялост. Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност. Няма известни  странични ефекти, свързани с употребата на този продукт при деца над 3-годишна възраст. В случай на приложение при по-малки деца, консултирайте се с Вашия очен лекар преди употреба. За правилно приложение се препоръчва присъствието на възрастен. Поискайте съвет от Вашия оптик за съвместимост с контактните лещи, които носите.

Не изхвърляйте флаконите в околната среда след употреба.

Срокът на годност се отнася за продукт в ненарушена опаковка и надлежно съхраняван.

 

Взаимодействие: вземете офталмологичните лекарства най-малко 15 минути след прилагането на капките АЛЕРДЕП®, особено ако съдържат бензалкониев хлорид или други кватернерни амониеви соли, за да избегнете утаяване на хиалуронова киселина. Вашият лекар ще обмисли всяко възможно взаимодействие.

Прилагайте АЛЕРДЕП® КАПКИ ЗА ОЧИ заедно с офталмологични лекарства само по лекарско предписание. Вашият лекар ще обмисли всяко възможно взаимодействие.

1 отзив за АЛЕРДЕП® КАПКИ ЗА ОЧИ

 1. Иван Савов

  Ползвал съм ги, като живях в Италия. Супер, че ги има и тук вече.

Добавяне на отзив