АЛЕРДЕП® СПРЕЙ ЗА НОС

14.40лв.

(2 клиентски отзива)
20 потребителя разглеждат този продукт в момента.

Медицинско изделие при алергичен ринит, риносинузит и синузит

Бутилка 30 ml с дозатор

Медицинско изделие, 100% натурален продукт, който допринася за положително въздействие в борбата със симптомите на алергичен и неалергичен ринит, риносинузит и синузит, ефикасен и за механично отстраняване на алергенни вещества от носните кухини.

Доставка с ЕКОНТ
- до офис 6 лв
- до адрес 8 лв.
- безплатна доставка над 100 лв.

ALLERDEP® SPRAY NASALE е медицинско изделие, полезно при алергичен ринит, риносинузит и синузит, за бързо облекчаване на симптомите и добра защита от веществата, отговорни за алергичните реакции (алергени, прах, замърсяване).

Изчиства запушения нос, като по този начин подобрява дишането, помага за оттичане на секретите и почистване на носните кухини, благодарение на втечняващия си ефект върху носната слуз.

Показания: АЛЕРДЕП® СПРЕЙ ЗА НОС е хипертоничен, хидрофизиологичен разтвор, полезен за прочистване на носните кухини, като същевременно втечнява и механично отстранява излишната слуз и алергени. Благодарение на бариерен ефект, този продукт защитава и успокоява раздразнената носна лигавица, образувайки защитна бариера, която предотвратява навлизането на външмни агенти (полени, акари, животинска козина, прах), като по този начин ограничава свръхчувствителността на лигавицата и противодейства на алергичните реакции. Помага за поддържане хидратацията на лигавицата.

Деминерализирана вода, концентрирана морска сол, глицеринов мацерат от черна елша, пъпки от касис, шипка, екстракт от цвят на невен, сух екстракт от семена на перила, манганов глюконат, глицерин, карбокси-метил целулоза, аромат, абълчена киселина, калиев сорбат, натриев бензонат.

БЕЗ ГЛУТЕН И ЛАКТОЗА.

Не използвайте този продукт в случай на известна несъвместимост дори и с един от неговите компоненти. Не са провеждани проучвания по време на бременност или кърмене, преди да приемете продукта, потърсете съвет от Вашия лекар.

Препоръчваната доза е:

 • Възрастни и деца над 6 години: 1-2 впръсквания на ноздра, 3 пъти на ден;
 • Деца над 2 години: 1 впръскване на ноздра, 1-2 пъти на ден или по препоръка на Вашия лекар.

Този продукт може да се използва по всяко време на деня. Продължителността на лечението зависи от развитието на симптомите. Ако е необходимо спреят може да се прилага за по-дълъг период от време. Максималната продължителност на лечението е 30 дни.

Разклатете преди употреба. След отваряне използвайте продукта в рамките на 2 месеца.

Инструкции:

Когато продуктът се използва за първи път, натиснете бутона на дозатора няколко пъти, за да получите редовно дозиране. Може да се наложи да повторите тази операция, ако спреят не се използва за продължителен период от време.

Препоръчва се медицинското изделие да се използва лично. Измийте ръцете преди  да използвате медицинското изделие.

 1. Разклатете продукта.
 2. Отстранете капачката на дозатора.
 3. Леко наклонете главата назад и поставете накрайника на дозатора в едната ноздра, докато натискане другата с пръст. За приложение при деца, поставете дозатора под ноздрата и леко натиснете.
 4. Натиснете двете перки с бързо и силно движение, за да се разпръсне дозата в ноздрата. Вдишвайте дълбоко със затворена уста, за да се уверите, че продуктът се разнася по цялата носна лигавица и не се задържа.
 5. Наклонете глава напред и избършете излишната течност. Повторете стъпките и за другата ноздра.
 6. След приложение поставете обратно капачката на дозатора.

 

Предупреждения: Дръжте далеч от деца. Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност или ако опаковката при първото отваряне е повредена.

Продължителната употреба на локални продукти може да причини сенсибилизация на кожата: ако се появят тези явление, прекратете лечението и потърсете лекарска помощ. По време на бременност или кърмене и при деца под 2 години се консултирайте с лекар преди употребата на продукта. Не изхвърляйте контейнера в околната среда след употреба.

Да се съхранява на сухо място, далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина, при температура под 25°C. Срокът нагодност се отнася за правилно съхраняван продукт в неотворена опаковка.

Взаимодействие: Към днешна дата не са известни взаимодействия след употребата на АЛЕРДЕП® СПРЕЙ ЗА НОС.

2 отзива за АЛЕРДЕП® СПРЕЙ ЗА НОС

 1. Андреана М.

  Чудесно е, че отново го има на българския пазар! Преди само той ме спасяваше!

 2. Маргарита Коцева

  Може ли да го ползвам и без да имам алергии? Харесва ми, че съставът е натурален и бих искала да си го поръчам.

Добавяне на отзив